Worldgames: Het zit er op!

Team Linkeballer na de finish

Die Herpse Linkebäller na de finish van de Halbmarathon: “Ein Superleistung!”

Afzien! Dat was het sleutelwoord voor de Linkebäller tijdens de marathon van de Worldgames. Het begon al na het ontbijt bij de kledingkeuze. Wat te dragen? De weersvoorspelling gaf aan dat het beneden rond de 15 graden zou worden, maar slechts 2 graden op de toppen en er zouden nog wat regenbuitjes vallen. Daar kwam bij dat het op de vrijdag echt 24 uur lang geregend had en op bergen zelfs gesneeuwd! Toch maar goed inpakken was het algemene devies.

Bij de start was het gelukkig droog en onder het gejuich van de in grote getalen toegestroomde toeschouwers werd er om exact 9.00 uur gestart. Casey Nobrakes en Koentador zetten er meteen een pittig tempo in en vlogen door de straten van Saalbach het halve peloton voorbij om aan de eerste lange klim van de dag te beginnen. Fast Freddie had besloten het wat rustiger aan te doen en zag zijn teamgenoten al snel uit het zicht verdwijnen.

De regen die ook nu weer lichtjes naar beneden kwam vallen, had de dag ervoor zijn werk gedaan en ervoor gezorgd dat de te berijden paden een stuk zwaarder fietste dan een jaar eerder onder véél betere weersomstandigheden. Daardoor eiste de snelle start al gauw zijn tol. Halverwege de klim moest Casey zijn teamgenoot al laten gaan om zijn veel te hoge hartslag weer een beetje op orde te krijgen. Koentador had het ook zwaar, maar trapte rustig, maar gestaag door. Gezien de daalcapaciteiten van Nobrakes was het mogelijk voor hem om onderaan de tweede klim weer aan te sluiten bij Koentador en wederom gezamelijk werd begonnen aan de tweede en langste klim met als bonus stijgingspercentages van bijna 30% net onder de top.

De kou en de snelle start begonnen al weer snel parten te spelen bij de helden en het was weer Casey die langzaamaan zijn teamgenoot weer uit het zicht begon te verliezen. Bijna bij de top aangekomen baande Koentador zich een weg over de paden die geflankeerd werden door een pak van zeker 10 centimeter sneeuw.  Het was een rare gewaarwording om het zweet van het hoofd te zien gutsen temidden van een sneeuwlandschap!

Ondertussen was de tijd gestaag doorgetikt toen de eerste Linkebäller aan de tweede (en leukste) afdaling begon. Deze prachtige trail lag er door de sneeuw en regen wel erg tricky bij. Dat bleek ook wel toen Casey Nobrakes eroverheen vloog en net een keer te veel vergat te remmen. Dankzij zijn helm bracht hij het er goed vanaf en liep enkel wat schrammetjes, blauwe plekken en schaafwonden op. De helm en bril overleefden de val echter niet!! Toen later ook Fast Freddie de afdaling indook moest ook hij tot twee keer toe door de modder rollen alvorens weer verder te kunnen.

Koentador was ondertussen als eerste van het team het checkpoint voor de complete marathon al gepasseerd, echter aan de verkeerde kant. Wederom bleek de tijdslimiet iets te scherp voor de Herpse helden en Koentador kwam exact 15 minuten te laat aan. Dan er maar voor zorgen dat de tijd op de halve marathon beter zou zijn dan vorig jaar. De laatste kilometers, vrijwel aleen nog omlaag, vlogen dan ook voorbij en onder wederom luid gejuich kwam Koentador na 4 uur en 3 minuten als eerste Linkebäller over de streep. Een stief kwartier later volgde Casey en weer een uur later arriveerde ook Fast Freddie weer in Hinterglemm.

Na het douchen werd het grote afzien goed weggespoeld met ettelijke liters bier en Jägermeister, en in het gezelschap van oa. een Zuid-Afrikaan, een Duitse en een Engelsman werd het nog een hele late en gezellige avond.

Al met al was het wederom een geweldig evenement, tot in de puntjes verzorgd en ontzettend gezellig. Grote dank gaat dus uit naar de organisatie en tot volgend jaar, want die complete marathon moet en zal nog een keer voltooid worden! 🙂

2 Comments
  1. Helden! Dat zijn jullie! Respect en bewondering voor jullie prestatie, niet alleen op de MTB maar vooral voor het drinken van al dat bier en Jagermeister. Want daar spugen jullie normaal gesproken in natuurlijk. Well done en volgend jaar gewoon die dubbele marathon doen.

  2. Superleistung Jungs!!! Ein großartig und Heldenhaftiger Reportage!
    Schon wieder haben wir genossen von Ihre Ausdauer, Hinaufsteigungsfähigkeit, Begeisterung und Spitzfindigkeit!
    Es war in ein Wort: Affentietengeill!!!
    Bis nächstes Jahr Jungs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*