Het aftellen naar de Worldgames is begonnen!

pasta

Het eten voor de 4 laatste dagen voor vertrek!

Nog 9 dagen! Nog 9 dagen voordat onze Herpse helden afreizen naar het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm om daar deel te nemen aan de Worldgames of Mountainbiking. Deze week zal nog gebruikt worden om zoveel mogelijk kilometers in de benen te krijgen en vanaf zondag as. begint de ‘tapering‘; dus 4 dagen lang koolhydraatrijk voedsel downloaden en zeer lichte trainingen. Zoals het er nu uitziet mag het voor de Linkebäller absoluut geen problemen gaan opleveren om de marathon tot een goed einde te brengen in een competitieve tijd.

We hadden het al eerder vermeld, de Worldgames marathon wordt ook beschouwd als de clubkampioenschappen. Dus, de Linkebal die als eerste van alle Linkebäller de marathon volbrengt mag zich een jaar lang de onbetwiste kampioen noemen én hoeft een jaar lang zijn fiets niet meer te wassen, dat doen de overige leden!

Na aankomst zullen de heren zich eerst bezig houden met de accreditaties, verkennen van de omgeving en acclimatiseren. Op vrijdag wordt er dan in ieder geval gestart in de Cross Country (XC) kwalificaties als soort van warming-up. Een enkele malloot zonder remmen zal het ook gaan proberen in de spectaculaire Downhill discipline, terwijl de overige leden zich dan opmaken voor XC finale. Na de XC  huldiging van Fast Freddie en Koentador zal met genoegen en gepaste eer aangeschoven worden bij de pastaparty. Daarna volgt er nog een algemene briefing voor de marathon waarop, als alles volgens schema verloopt, snel de bedstee opgezocht zal worden. Op zaterdag wordt er al vroeg in de ochtend gestart met de marathon (80 km, 3600 hm). Het streven is om binnen 5,5 uur weer aan de finish te staan, zodat de hele middag en avond kunnen worden gebruikt om Saalbach eens goed kennis te laten maken met Die Herpse Linkebäller!

Voor de supporters die nog naar Oostenrijk willen afreizen om hun idolen aan te moedigen: De busreis is inmiddels volledig volgeboekt, maar bij voldoende belangstelling overweegt de fanclub om nog een vijfde, en eventueel zesde bus in te zetten… Tot 8 september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*