Drie maal scheepsrecht? (Hinterglemm here we come… Again!)

wg2013lbMorgen is het weer zover! Dan vertrekt de Linkebäller-trein voor het derde jaar op rij richting Oostenrijk en zullen de heren wederom deelnemen aan de Worldgames of Mountainbiking in Saalbach-Hinterglemm.

Vanaf het eerste jaar was het doel duidelijk: De volledige marathon uitrijden. Niks te veel zou je denken, ware het niet dat die marathon 80,44 kilometer lang is en 3.678 hoogtemeters bevat. Dat bleek het eerste jaar wat veel van het goede en dus werd de halve marathon gereden (42,77km, met nog steeds 1980hm). Vorig jaar kwamen de Herpse helden een stuk beter beslagen ten ijs (letterlijk!!), maar toen gooiden de weergoden roet in het eten en bleken de omstandigheden (veel regen & sneeuw!!) toch te zwaar voor de hele marathon en werd het weer de halve.

Dus… Drie maal scheepsrecht? Dit jaar reizen de Linkebäller fitter dan ooit richting de bergen. Het materiaal is op en top in orde. De weersomstandigheden lijken optimaal te worden met een temperatuur tussen de 20 en de 25 graden en een kleine kans op een lichte bui. Kortom, alles wijst erop dat het dit jaar gaat gebeuren en dat de doelstelling van drie jaar geleden eindelijk gehaald gaat worden. Alle smoesjes kunnen overboord, het is nu of nooit voor Die Herpse Linkebäller!

Vraag blijft natuurlijk ook nog wie dit jaar de snelste Linkeballer zal zijn. Gaat Koentador voor zijn derde opeenvolgende zege en mag hij de Linkebäller-wisseltroffee voorgoed in zijn prijzenkast zetten, of wordt het dit jaar dan toch eindelijk Casey Nobrakes, die kosten noch moeite heeft gespaard om zo fit en zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen? U kunt inzetten bij de bookies, waar u trouwens, als u echt rijk wilt worden, uw geld ook op Fast Freddie kunt zetten, de odds dat hij gaat winnen staan momenteel op 2457/1… 🙂

Dat het weer een feest gaat worden staat in ieder geval al wel vast!We houden u de komende dagen uiteraard weer op de hoogte via deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*