Waddenzee a-gogo

11-08: Retour waddenzee, eindpunt cafe ’t Zielhoes – Noordpolderzijl.
Route via Zuidwolde, Bedum, Onderdendam en Warffum (of all places).

Ondanks de stromende regen en harde windstoten was heel noord-oost Groningen afgelopen donderdag uitgelopen om de befaamde Linkebäller Fast Freddie aan het werk te zien. Voor de gelegenheid had de Christelijk-maatschappelijke Vrouwenbeweging deze unieke dag speciaal aangekleed met tal van festiviteiten als een braderie en een optreden van Pé Daalemmer en Rooie Rinus.

Mede organisator historicus Teun Juk: “Mede door het Warffumer bijenpoepschandaal was het imago van Warffum de laatste jaren enigszins geschaad. Met dit evenement wilde we ons gemoedelijke wierdedorp weer positief in het nieuws brengen.”.

De dag verliep relatief rustig, zonder noemenswaardige incidenten. Alleen op het moment dat de levende legende zijn rondje om de pastorieboerderij afwerkte, dreigde de feestelijkheden even te escaleren maar gelukkig kon de massaal uitgerukte M.E. de uitzinnige fans met waterkannonen in bedwang houden.

“De gemeente was zeer vereerd met het bezoek van een echte Linkebäller. We hadden eerst gerekend op de koning van de afdaling KC, maar deze bleek financieel niet haalbaar. Gelukkig was een andere Linkebäller bereid te komen voor een paar bananen en een pakje sjek.”, aldus de burgemeester van gemeente Eemsmond, Marijke van Beek.

Het aanbod om tot ereburger van Warffum benoemd te worden, werd met veel égard en een overdaad aan gepaste arrogantie door de Linkebäller afgewezen. Op de vraag van hoe het mogelijk was dat de Linkebäller deze uitzonderlijke prestatie had kunnen leveren, antwoordde deze, “Ik geloof in bananen”.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*