Verslag: Top Cauberg Challenge

Impressie Top Cauberg challenge mtb tocht

Impressie Top Cauberg Challenge mtb

Afgelopen zondag waren de Linkebäller weer eens vroeg opgestaan, deze keer om de Top Cauberg Challenge in Valkenburg te rijden. Een mountainbikeroute van 60 kilometer door het Limburgse land met finish op de beruchte Cauberg.

Bij aankomst stond er een ontbijt klaar en na het inschrijven en de inwendige mens nog wat gesterkt te hebben kon de tocht beginnen. Na een paar honderd meter stootten onze jongens al meteen op het enige, maar helaas wel regelmatig terugkerende, minpuntje van de dag: De op sommige plekken slechte en/of onduidelijke bewijzering van de tocht. Dat mocht de pret verder niet drukken want er was toch vooral naar Limburg afgereisd om (klim)kilometers in de benen te krijgen. Dus die paar extra klimmetjes waren op zich wel welkom.

Al vroeg in de tocht dacht een zelfbenoemde triathleet zich aan te kunnen sluiten bij de Herpse helden, echter bij de eerste serieuze beklimming van de dag werd deze bluffert direct gelost en de rest van de dag niet meer teruggezien.

Het weer leek bij aanvang niet echt mee te willen werken, maar na wat schietgebedjes van Fast Freddie brak al snel de zon door, om de mannen op de rest van hun toch te blijven vergezellen. Het parcours lag er nog wel erg nat bij wat bij sommige klimmetjes en afdalingen voor erg glibberige toestanden zorgden, en zelfs een paar wegen die echt letterlijk in stromende beekjes waren veranderd. Casey No Brakes deed zijn naam ook weer alle eer aan, door in afdalingen als een losgeslagen malloot de rest achter te laten alsof ze stil stonden, maar moest dat wel bekopen met een ritje door de brandnetels.

Na verschillende pittige beklimmingen, waaronder de Dode Man (en per ongeluk dus ook een paar die niet in de route hoorden), leek de Cauberg aan het eind van de tocht geen problemen meer op te leveren. Echter toen Koentador halverwege een tandje terug dacht te schakelen, dacht zijn voorderailleur daar heel anders over. Het gloedjenieuwe ding bleek compleet kromgetrokken en de ketting te blokkeren. Gelukkig was daar nog een onbekende mountainbiker die de helpende hand bood, en na een provisorische reparatie (schakelen was niet meer mogelijk) werd toch nog redelijk makkelijk de top van de Cauberg bereikt onder bewonderende aanmoedigingen van de speaker.

Al met al was het een geslaagde dag voor de Linkebäller. De jongens weten nu dat ze er prima voor staan en goed op schema liggen voor de deelname aan de Worldgames. Verder niks dan lof over de organisatie van de Top Cauberg Challenge. Alles was erg goed geregeld, volgende keer alleen graag meer en grotere/duidelijkere pijlen op de route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*