Clinic omg. Nijmegen/Reichswald

Het leek er niet meer van te komen, maar afgelopen zaterdag was het dan toch echt zover: Die Herpse Linkebäller begonnen voor het eerst sinds 13 februari van dit jaar weer eens helemaal compleet aan een training. Een klim-clinic in dit geval. Onder leiding van drie heuse mountainbike-toppers, Bas van Dooren, John van de Wouw en Geert Swinkels werden de geboren Herpenaren zwaar op de proef gesteld in de omgeving van Nijmegen en een stukje Reichswald.

In tegenstelling tot de voorspellingen werkte het weer prima mee en na de eerste materiaaltips van de begeleiding werd er, onder een voorzichtig brandend zonnetje, gestart vanaf zweefvliegveld Malden. Aangezien vooral Bas het gebied op zijn duimpje kent, volgden de prachtige singletracks, klimmetjes en (soms erg steile) afdalingen elkaar op als ware het een achtbaan. Waar de Herpse mannen zo nu en dan op hun laatste adem boven probeerde te komen, kwam er af en toe iemand van de begeleiding op het gemakkie naast fietsen om nog even wat tips, over houding en techniek mee te geven.

Soms moest er even gewacht worden op een achtergebleben Linkeballer die, vaak door materiaalpech, maar ook door net even iets te weinig lucht, het tempo niet kon bolwerken. Fast Freddie spande de kroon in deze met maar liefst drie keer een gebroken ketting, een niet goed liggende voorband en een slag in de remschijf. Boze tongen van neutrale voorbijgangers beweerden dat zij een man in het rood waren gepasseerd die compleet buiten adem zijn ketting zat door te knagen. Maar, dat waren boze tongen, wij houden het gewoon op pure pech!

Ondanks dat hebben de heren in het rood er weer een prachtige mountainbike ervaring bij en ook weer het nodige opgestoken dat weer van pas kan komen bij volgende ritten. Daarom via deze weg nogmaals hartelijk dank aan Bas van Dooren, John van de Wouw en Geert Swinkels voor de prachtige dag!

Hieronder nog een filmpje gemaakt tijdens de hierboven beschreven rit, gemonteerd door John:
[vimeo http://vimeo.com/46937971]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*