Linkebäller uitstapje 2014: Ardennen

Nobrakes laat de rest zien hoe het moet in het bikepark.

Nobrakes laat de rest zien hoe het moet in het bikepark.

Het weekend na Hemelvaart was het zover. De Linkebäller verplaatsen zich weer eens naar het buitenland. Niet zo heel erg ver deze keer; er was deze keer gekozen voor de Ardennen bij onze zuiderburen. Vergezeld door twee wannabe-Linkebäller (Pedalpushin’ Paul & Taaie Tom) en een heerlijk zonnetje werd koers gezet naar de omgeving van Spa.

Na aankomst op de camping in de buurt van Spa hesen de helden zich meteen in de bike-outfit, werden de fietsen aan een laatste inspectie onderworpen en waar nodig nog aangepast, en werd het bikepark van Malmedy (Ferme Libert) met een bezoek vereerd. Onder een warme namiddagzon gingen de mannen spelenderwijs een aantal keer omlaag, werden de bostrails verkend en werd uiteraard ook de pumptrack niet vergeten. Enige nadeel: de lift was dicht, dus na iedere afdaling kon er meteen weer gemeen geklommen worden. Moe, maar voldaan keerden de groep weer terug naar de camping alwaar de inwendige mens (iets te) goed verzorgd werd.

De reden dat er zaterdagmorgen uitgeslapen moest worden...

De reden dat er zaterdagmorgen uitgeslapen moest worden…

Ondanks herhaaldelijk aandringen van Taaie Tom koos de harde kern van de Linkebäller er (niet geheel vrijwillig) voor om op zaterdagmorgen toch maar wat langer te blijven liggen. Maar, rond een uur of 11, half 12 werd er, alweer met schitterend weer, toch koers gezet naar de rode route van Theux. En wat een route!
Pittige en soms slopende klimmetjes worden snel afgewisseld met werkelijk schitterende afdalingen. Met als hoogtepunt een lange afdaling door het bos met steile stukjes, switchbacks, rotsblokken en een kabbelend beekje ernaast.

Aan het eind van de dag kon, met ruim 80km op de teller, voldaan de douche opgezocht worden en de rit naar huis weer beginnen.

Al met al, een geweldig Linkebäller-uitje, dat zeker voor herhaling vatbaar is, sterker nog, hoe sneller hoe beter! Uiteraard zijn onze gastrijders dan weer van harte welkom. De kans is groot dat zij nu ook aangestoken zijn door het Linkebäller-virus en niet meer te stoppen zijn! 🙂

Beelden zeggen meer dan woorden, dus hier nog een impressie:

IMG_0497

Europa’s langste beukenhaag werd uiteraard ook doorkruist…

IMG_0500

Mooie vergezichten maken de saaiere stukken ook mooi.

IMG_0501

Schitterende, lange afdalingen met switchbacks, rotsblokken, ruïnes, afgronden en beekjes.

IMG_0505

Eén voor één door het water voor de foto 🙂

IMG_0506

De volgende door het water

IMG_0507

En ook Tom moet door het water.

IMG_0512

Uiteraard ook ‘spelen’ in het bikepark van Malmedy.

IMG_0514

Koentador gelooft het allemaal wel…

IMG_0515

De pumptrack wordt natuurlijk niet overgeslagen.

IMG_0517

Bovenaanzicht BikePark Ferme Libert Malmedy

IMG_0520

Fast Freddie doet zijn naam vooral eer aan in de afdalingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*