Limburgs Mooiste 2012

Koentador tijdens Limburgs MooisteAfgelopen zaterdag was het zover; Die Herpse Linkebäller zouden Limburgs Mooiste gaan rijden. Dat pakte net even iets anders uit. Door een hardnekkige knieblessure had Casey al af moeten zeggen. En Fast Freddie, in zijn spaarzame vrije tijd ook fervent headbanger, besloot om de voorkeur te geven aan het Fortarock festival in Nijmegen, om daar zijn nekspieren te trainen en mee te kunnen blèèren met zijn grote helden van Slayer.
Bleef dus over Koentador. Gelukkig voor deze diehard Linkebäller bleek de vaste supportersschare ook tevreden te zijn met één Herpse held en was deze dan ook weer met 4 touringcars afgereisd naar Neerlands zuidelijkste puntje om de clubkampioen over de Limburgse heuvels te schreeuwen.

Omdat K. in de middag nog andere verplichtingen had van sportieve aard, had hij besloten om niet de volle 110km te rijden, maar deze in te korten tot 85km. Om 9.25 uur reed hij over de startstreep heen vergezeld door een heerlijk zonnetje en een zeer aangename fietstemperatuur.

De eerste 10km verliepen bijzonder snel, met oa. een prachtig technisch stuk door de bossen bij Heerlen. Echter na 10km, toen de klimkoning net aangesloten was bij een groepje, sloeg het noodlot toe. De directe voorganger van de rode sneltrein week op het allerlaatste moment uit voor een roodwit paaltje. Koentador echter, kon niet meer uitwijken en probeerde vervolgens om het paaltje met zijn knie uit de weg te duwen. Het paaltje was helaas wat harder dan de knie en met een pijnlijke botsing kwam de Linkebäller Express snel tot stilstand. Zowel paaltje als knie miste wat lak en waren licht gedeukt.

Toch werd de tocht voortgezet, maar de pijnlijke en snel stijver wordende knie deed Koentador wel besluiten om dan maar de 55km te rijden. De geweldige sfeer, de mooie paden die soms steil op en af gingen, en het prachtige weer, dreven de pijn weg en er kon zowaar weer echt genoten worden.

Drie uur later met bijna 61km op de teller reed onze adonis weer onder het finsihdoek door en na een verkwikkende douche kon teruggeblikt worden op een heerlijke mtb-dag! Wel jammer dat tweederde van het team het af liet weten, maar dat mocht de pret niet drukken. De supporters hebben nog tot in de late uurtjes Heerlen en omgeving onveilig gemaakt en zich er van verzekerd dat ze daar nu ook Die Herpse Linkebäller kennen!

Op naar het volgende evenement en hopelijk dan weer een keer compleet!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*